een nieuwe webesite..

is veel meer dan wat mooie plaatjes

Jouw bestaan in een digitale wereld

Veel in ons dagelijks leven, van dienstverlening tot shoppen en informatievoorziening, verschuift naar digitaal. Een website is jouw bestaan in deze digitale wereld. De vraag is dan tegenwoordig ook bijna niet meer of je een website nodig hebt, maar hoe goed deze is.

Hoe weet je of je een nieuwe website nodig hebt?

Laten we er vanuit gaan dat je een website daadwerkelijk nodig hebt. Dan is de vraag, kun je nog even vooruit met de oude, of is het tijd voor een nieuwe? Onderstaande punten helpen bij het maken van die keuze:

   • Is de website responsive? Dus geschikt voor alle schermformaten van telefoons en tablets, tevens voor alle (nieuwere) browsers. Meer dan de helft van het browsen gebeurt tegenwoordig vanaf een mobiel apparaat. Google heeft zelfs de regel “mobile first”, dus wanneer jouw website niet responsive is, dan zal deze laag scroren in de zoekresultaten. Dit kun je gemakkelijk zelf testen via deze website.
   • Is de website gemakkelijk aan te passen door jou en/of jouw beheerder?
   • Wordt de website goed gevonden en bezocht?
   • Is de vormgeving nog van deze tijd? En is deze in lijn met de rest van de uitingen van de onderneming?
   • Heeft hij alle functies die je graag zou willen of kunnen deze gemakkelijk toegevoegd worden?
   • Heb je al je marketing tools eraan gekoppeld zoals nieuwsbrieven, genereren van leads en social media?
   • Geeft jouw website weer wie je bent? Zowel qua opzet, teksten, functies als vormgeving.
   • Past de website nog bij de nieuwe richting die je bent ingeslagen, of in de toekomst zal slaan?
   • Is de website snel genoeg, of kun je eerst een kopje koffie drinken voordat hij is geladen. Dit kun je heel gemakkelijk testen op: PINGDOM. De laadsnelheid van je website wil je onder de 3 seconden houden.
   • Is de website up-to-date, veilig, goed gebouwd en maak je regelmatig backups?
   • Doen jouw bezoekers van de website wat je wilt dat ze komen doen? (Bijvoorbeeld iets kopen, ergens voor aanmelden of iets lezen). Heb je inzicht in die bezoekers? (Wat ze op de website doen, hoeveel het er zijn en waar ze vandaan komen)
   • Is hij gebruiksvriendelijk? Klopt de navigatie?

Wat kan een goede website voor jou betekenen?

INHOU

Kort door de bocht: een goede website zorgt er voor dat je meer bezoekers krijgt en dat deze blijven. (Het levert dus meer waarde en betrokkenheid op)
Maar een goede website kan jou ook tijd en geld schelen wat je vervolgens in andere zaken kunt steken. Een website die voor jou werkt, neemt bijvoorbeeld tijdrovende marketing taken uit handen. Of kan automatische offertes genereren, afspraken plannen en je Social Media kanalen op 1 plaats verzamelen.

 • Een website die op de juiste manier is opgezet zorgt dat jij bovenaan in de zoekmachines staat. Dit zorgt ervoor dat mensen als eerste bij jou terecht komen als ze op zoek zijn naar dat gene wat jij te bieden hebt.
 • Leer je doelgroep kennen door goede analyses te koppelen aan je website. Denk bijvoorbeeld aan antwoorden op de volgende vragen:
  • Hoe vaak wordt de website bezocht per dag, maand, jaar.
  • Waar komen deze bezoekers vandaan?
  • Hoe lang blijven ze op de website en waar haken ze af?
  • Op welke links wordt het vaakst geklikt en welke inhoud wordt eigenlijk helemaal niet bekeken?
  • Heeft die ene actie op Facebook zin gehad?
 • Met jouw website kun je je bezoekers gericht iets aanbieden als ze voor de eerste, tweede of derde keer de website bezoeken.
 • Genereer leads, verzamel e-mail adressen voor aanbiedingen of nieuwsbrieven, benader de mensen op jouw website direct.
 • Verlengde van je visitekaartje: Een professionele website maakt vaak net even dat verschil om mensen over te halen jouw dienst of product te gebruiken. Daarnaast heb je met een eigen domeinnaam ook een eigen e-mail adres.
 • En zeg nou zelf, voor wie zou jij kiezen? De concurrent met die haperende webshop, of jouw bedrijf met die website waar het een feestje is om te shoppen?

Met een goede website wek je dus vertrouwen en creëer je een hogere waarde. Daarnaast is het DE plek waar jij als ondernemer jouw verhaal op je eigen manier kunt vertellen.

EN meer tijd vrij?
Er gaat flink wat tijd zitten in het opzetten van deze perfecte site, maar zodra dit alles klaar is gaat hij voor jou werken..

 • Denk bijvoorbeeld aan het samenbrengen van al je Social Media kanalen zodat je deze niet meer apart bij hoeft te houden. Of koppel al je externe shops aan de shop op jouw eigen site.
  • Daarnaast kun je je website gebruiken om afspraken te plannen, uitgebreide offertes naar klanten te sturen of artikelen met nieuws te publiceren.

Waarom Is Social media alleen niet voldoende?

Hoewel de vele Social Media kanalen die er tegenwoordig zijn een fantastisch middel kunnen zijn voor jouw bedrijf, is het niet voldoende en heb je ook een eigen website nodig. Waarom?

○ Als eerste omdat je een plek nodig hebt waar jij de controle over hebt. Wanneer je Social Media gebruikt heb je je te houden aan de regels, uitstraling en ruis van iemand anders. Dit heeft invloed op jouw content en hoe jouw bezoekers daarmee om (kunnen) gaan.

Wat trouwens als meneer Zuckerberg morgen beslist dat alles op Facebook anders wordt? Jouw website, jouw beslissing.

○ Op de Social Media kanalen heb je weinig tot geen inzicht in wie jouw content leest en ziet. Natuurlijk kun je het aantal likes en comments analyseren, maar met een eigen website en nieuwsbrief systeem weet je precies wie waar op klikt en waar deze mensen vandaan komen.

○ Eigendom: Alles op jouw website is van jou, door jou en voor jou.

○ Een eigen website komt professioneler over.

○ Als je goed vindbaar wilt zijn door zoekmachines, is een eigen website essentieel.

○ En als laatste natuurlijk de functies. Op jouw website kun je alle functies en elementen toevoegen die jij wilt.

Kan ik het ook zelf?

Het korte antwoord is: Ja dat kan en waarschijnlijk kan het voor heel weinig geld, bijna gratis zelfs.

Het lange antwoord is helaas iets ingewikkelder en hoe verder je gaat hoe meer je er achter komt dat het vaak een taak voor professionals is. Daarnaast kost een goede website bouwen veel tijd en daarmee vaak aardig wat geld. Dit is het vaak waard, omdat de juiste website voor jou gaat werken en uiteindelijk meer oplevert dan dat het kost. Daartegenover kan een slechte website tegen je werken en kost je uiteindelijk veel tijd, bezoekers en uiteindelijk inkomsten.

Tegenwoordig zijn er vele aanbieders waar je met een aantal klikken al een gratis online bent. Vanaf 0 euro kun je dus een nieuwe website hebben, maar daartegenover betaal je bij een professioneel bureau al snel 3000 euro voor een simpele website. Nogal een prijsverschil niet?

Maar het zijn niet alleen de prijsverschillen die de keuze lastig maken… Welke aanbieders zijn betrouwbaar? Wat kan ik zelf doen? Wat heb ik eigenlijk echt nodig? Om je meer inzicht daarin te geven hebben we dit artikel geschreven: “Wat kost een nieuwe website?”

Bij Mary & The Dot lopen we hier eerst samen stap voor stap doorheen. Wij vinden het veel belangrijker om eerst te kijken naar wat je nodig hebt en wat je als persoon of bedrijf wilt bereiken.

Wil je zelf alvast op onderzoek uit? We hebben de volgende hulpmiddelen voor je gemaakt:

Vind verder ONZE PRIJZEN hier.

Wat komt er kijken bij het (laten) maken van een nieuwe website?

INHOUD

Pin It on Pinterest

Share This